Ta strona korzysta z niezbędnych plików cookie, które są wymagane do jej prawidłowego funkcjonowania. Szczegółowe informacje na temat używanych plików cookie znajdziesz w Polityce Cookies.
- Edycja 2025 -
Konkurs Stowarzyszenia Techników Cukrowników ma na celu wsparcie młodych specjalistów w dziedzinie technologii produkcji cukru oraz agrotechniki buraka cukrowego. Promujemy innowacyjność oraz praktyczne rozwiązania, które mogą zostać wykorzystane do rozwoju branży cukrowniczej. Konkurs stanowi narzędzie do zaprezentowania najlepszych prac dyplomowych, nagrodzenia ich wartości oraz wykorzystania wdrożeniowego.
📷 fot. Jacek Szabela
Laureatki Konkursu od lewej mgr inż. Martyna Podczaska, mgr inż. Nastazja Ruszkowska, mgr inż. Klaudia Nadrowska.
📷 fot. Katarzyna Tokarska
Od lewej Wiceprezes Zarządu Głównego STC Dominik Stefański, mgr inż. Patryk Kolęda — laureat konkursu, Prezes Zarządu Głównego STC Maciej Wojtczak
Stowarzyszenie Techników Cukrowników (STC) to organizacja z ponad 100-letnią tradycją działania na rzecz rozwoju polskiego przemysłu cukrowniczego. Naszą misją jest wspieranie postępu technologicznego oraz promowanie najlepszych praktyk i innowacji w zakresie produkcji cukru oraz uprawy buraka cukrowego.
Działamy na rzecz wymiany wiedzy i doświadczeń między specjalistami z naszej branży, organizując konferencje, szkolenia i konkursy, które umożliwiają rozwój zawodowy, a także nawiązanie wartościowych kontaktów.
STC jest miejscem, w którym pasja do nauki i otwartość na innowacje spotyka się z praktyką, a członkowie naszego stowarzyszenia, działając z pełnym zaangażowaniem, stanowią silne zaplecze badawcze i technologiczne dla przemysłu cukrowniczego w Polsce.
Zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy pragną przyczynić się do dalszego rozwoju branży!